اسید سیتریک یک اسید آلی خوراکی است که بطور طبیعی در لیمو ترش و پرتقال موجود است به همین دلیل به آن جوهر لیمو هم گفته میشود
اسید پر مصرف خوراکی توسط دانشمند ایرانی ( جابرابن حیان) کشف شده است .
امروزه برای تولید صنعتی اسید سیتریک از قارچ آسپرژیلوس نایجر استفاده میشود .
اسید سیتریک در دو نوع موجود و آماده تحویل میباشد :
اسید سیتریک منوهیدرات (اسید سیتریک آبدار)
اسید سیتریک خشک ( اسید سیتریک آنهیدروز )
اسید سیتریک با ظاهر کریستالی تولید میشود و عموما" در کیسه ها ی چند لایه بسته بندی میشود .
اسید سیتریک یکی از پر مصرف ترین اسید های خوراکی است که در تولید مربا - ژله - در تولید انواع نوشیدنی ها - نوشابه ها - بستنی - دسر - سس و روغن کاربرد دارد.
اسید سیتریک علاوه بر طعم دهندگی خاصیت نگهدارندگی نیز دارد .