قند اینورت که مخلوطی از قند های گلوکزی ، ساکروزی و فروکتوزی با درصد های مختلف میباشد . گاها"به شربت اینورت عسل مصنوعی نیز گفته میشود .
قند اینورت را از هیدرولیز ساکاروز و تبدیل آن به گلوکز و فروکتوز بدست می آورند همانطور که میدانیم ساکاروز قندی راست گرد است که پس از هیدرولیز چپ گرد میشود از اینرو نام این محصول را قند اینورت نهاده اند .
گلوکز + فروکتوز=آب + ساکاروز
قند مایع اینورت به دو روش در صنعت تولید میشود
۱- به روش اسیدی
۲- به روش آنزیمی
خصوصیات قند مایع اینورت عبارتند از :
- شیرینی مطلوب
- نگهداری رطوبت و تازه نگهداشتن محصول
- جاذب الرطوبه بودن و در نتیجه در محصولاتی مانند کیک و کلوچه نرمی مطلوبی را ایجاد میکند بخصوص اگر چربی محصول پائین باشد .
- به حداقل رساندن کریسالیزاسیون که از این خاصیت شربت اینورت در تولید انواع آبنبات ها و خامه تزئینی استفاده میشود
- افزایش طعم
- کاهش aw در محصول
- افزایش رنگ چرا که شربت اینورت تمایل زیادی برای شرکت در واکنش میلارد دارد .
کاربرد قند اینورت در صنایع غذائی
- از شربت اینورت در تولید انواع نان ، شیرینی ، کیک و کلوچه و بیسکویت استفاده میشود ، استفاده از شربت اینورت باعث ایجاد بافت بهتر و به تاخیر انداختن بیاتی در این محصولات میگردد .
- از شربت اینورت در تولید انواع نوشیدنی های انرژی زا و انواع دیگر نوشیدنی ها ی ساده و گاز دار استفاده میشود ، شربت اینورت در این محصولات سبب ایجاد ۲۰% شیرینی بیشتر میشود .
- از شربت اینورت همچنین میتوان در انواع محصولات تخمییری نیز استفاده نمود، چرا که میکروارگانیسم ها به راحتی میتوانند قندهای ساده را تجذیه نمایند .
- با استفاده از شربت اینورت در انواع آبنبات ها از کریستاله شدن و ایجاد بافت شنی در این محصولات جلوگیری میشود .